Bahan-bahan:
- Maggi Ayam
- Kicap pekat
- Bawang merah
- Bawang putih
- Cili merah ( nk bg nampak menarik)
- Cili kisar ( klu nk pedas la )
- Fishball / udang / ayam / daging (penambah rencah)
- Telur
- Air
- Minyak masak
Cara-cara:
- Panaskan minyak, tumis bwg & cili,
- Buh kicap & perencah maggi skali
- Masukkan rencah tambahan, sy letak fishball je
- Masukkan air, biarkan hingga mendidih
- Masukkan Mee Maggi, biar hingga kembang
- Dah siap bleh la dihidang bersama telur mata kerbau
- Kalau nk lebih berkhasiat letak la sayur..
- (ermm..maggi ni berkhasiat ke ek???hehehehe)
P/S: Kak Suria, malam ni bleh wat hdangan mkn mlm tuk Abg Ngah ye
Ajoy, klu teringin nk mkn bleh la suh Kak Ju masak yerk..
blog ko dh jadik blog mskn ker
ReplyDeleteblog dia ni dh mcm blog sgala resepi mkn2 hehe...kak sue dtg kl nanti jgn lupa wat dh blajo kan..klu x reti2 gak emm samala mcm lan hehehe
ReplyDeleteaziah: blog aku ni blog cacamarba..masukkan resepi ni senang gk aku nk refer kemudian hari..
ReplyDeleteajoi: kak su dh buat la mlm td...sedap katenye..
resepi ni sesuai utk org dh pencen....mkn maggie la plak..hehehe...
ReplyDeleteuishh!!ape plak..patutnye org yg dh pencen mkn mewah weihh...
ReplyDeletemaklum la OKB..huhuhu