Monday, January 18, 2010

♥ Demam vs Berjalan ♥

Last week Haziq demam..
kali demam dia start dgn batuk dlu..
dh 2 ari batuk2 bru demam..
2 ari slpas tu bru disusuli selsema..
mule2 pelik gak..tp dh bwk klinik doktor kate normal jer..
kebiasaan nye klu aku selsema dulu
pehtu demam dan last sekali bru batukk...
ni terbalik lak...
ape2pun Alhamdulillah la bkn asma..
risau gak aku kot2 asmanye dtg blk..
mujur la time kenduri umah adik ipo aku tu,
Haziq x der la meragam teruk sgt..
klu x myb aku x dpt ikut rombongan pengantin...
Tapi ade hikmah di sebalik demam haziq kali ni
skrg Haziq dh pandai berjalan sendiri tanpa bantuan..
Yeayy!!sukenye tgk dia bjalan..
Dh 1 thn 2bln bru Haziq dpt kaki..
Lame betoi mama & abah tunggu..
ermm..kire betoi gak la org2 tua selalu ckp
klu budak2 demam, akan ader sesuatu perubahan yg bru..
x de la plak nk percaya 100% kan..
kebetulan mmg betoi..

Kt bwh ni aku uplod video Haziq berjalann..

video

♥ Perkahwinan Ana & Firdaus - Part 3 ♥

Seminggu slps majlis di kg aku, yakni pd 09/01/2010
Hari Sabtu bersamaan 23 Muharram 1431 H
tibe lah majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki
kat Kg Tersusun Muhibbah, Sungkai, Perak..x der la jauh sgt
Aku bertolak dr KL pg tu terus tunggu kt Sungkai jerk..
Pasangan pengantin sampai dlm kui 12.00tghari
singgah kat umah jiran tuk bersiap2 ape yg patut
dlm kui 12.30tghari, bru bergerak ke rumah pengantin..
lupe plak nk tulih, kaler teman kali ni Merah+putih..
myb disbbkan pengantin lelaki adalah penyokong MU..
x gituh Daus???Betoi kan tekaan kakak iparmu ini??ahaks..
Antara gambo yg diambil..


Bersama family..time nk blk dh ni..
Babai pengantin....

Antara rombongan pengantin perempuan yg sempat di snap gambonye..yg lain dh blk

ni plak gambo selingan, kali ni tuan punye blog x brp nk bposing
bg peluang plak kat My B & my son..
Haziq x berape sihat ketike ini...demam..mujur la x meragam sgt..
tp siap muntah la mase bg ubat kt umah jiran pengantin..hish!!
mujur x muntah atas pelamin..hihihi
Tamat sudah criter & gambo2 di hari bahagia adik aku..
adakah di thn ini ada 1 lg majlis besar???tungguuuu..huhuhu
At last but not least, kpd adindaku Hasanah & Firdaus
selamat menjalani kehidupan berumah tangga
( mmg umah korg ader tangga kan??ahaks)
Kanda mendoakan agar rumahtangga kalian berdua
akan kekal bahagia hingga ke akhir hayat..Amin..
cpt2 kasi Haziq kazen baru ye....hehhe
sian Haziq keseorgan bile blk Kg Perak..

♥ Perkahwinan Ana & Firdaus - Part 2 ♥

Pada 02/01/2010 Hari Sabtu bersamaan 16 Muharram 1431 H
adalah Hari Persandingan adik aku
Kaler tema Purple..cantikkan baju ktorg??hahaha
gambo kt bwh ni d pg hari bahagia
posing dlu ngan adik-beradik pengantin..


dlm kui 12.30tghari, ketibaan Pengantin lelaki bersama rombongannye
tanpa membuang mase, terus saje disandingkan mereka..ahaks
mule2 sampai diorg terpaksa dok sanding kt luar umah
d bwh sinaran terik matahari, krn mau menyaksikan org bersilat
termasuk adik aku yg lelaki tu pun bersilat same
fuh!!!berpeluh sehh!!!
pehtu plak acara baling membaling & campak mencampak
uishh..ganas!!!kahakah..bkn baling pinggan mangkuk yee
baling2 & campak2 & rebut2 gule2..hihihi
acare ni saje je nk memeriahkan majlis khas tuk kanak2
tp ade juge mak & bapak & nenek2 & atok2 juge yg turut serta..ahaks
pehtu plak diminta pengantin mencabut cabutan bertuah
lucky draw ni tuk org2 diblkg tabir (bkn yg kt sawah tu ye)
kirenye org2 yg tlh bertungkus lumus membantu
dlm menjayakan majlis ini
tukang masak, tukang hidang,tukang cuci, tukang kemas
dan segala jenis tukang lah..
terima kasih kpd sumenye...
Abih sesi tu, terus mkn dulu cos dh lapo...jemput mkn semua ye
set hidangan pengantin di taja oleh makcik2 & kazen2 aku
tdk lupe juge hiasan khemah & meja pengantin
adalah hasil titik peluh mereka juga..sungguh kreatif & cantiksss...
tq u olls..lupe plak nk snap gambo2 hidangan itu..



Dah kenyang mkn, mmg mkn sungguh2 pengantin tuh..ekekeke
brulah diorg masuk ke istana Wak Mat Sot
tuk bertahta di singgahsane yg tersergam indah
yeke ke ayat tu???aku bkn reti nk berbahase2 nie..hantam sajalah...
bak trademark abg ipo aku di Manisfm "kicap pun kicap lah..."wakakaka


Berposing bersama family...susah sungguh la nk amik gambo family ni
Abah aku asyik dok lari jerk..maklum saje lah ramai beno yg mau bjumpe
tuk bersalam-salaman yg penuh dgn 'makne'...masyukkk!!!!huhuhu
mujur lah
potografer nye menantu sendiri...ahaks..


Stlh selesai berposing kt atas singgahsana
pg posing outdoor plak..
lokasi adalah di depan, di tepi & di blkg umah aku jerk
cantikkan pemandangan di sekitar umah aku???
eh!!cup!! umah abah aku..hehehe





Biase la kan gambo tuan punye blog kene lebih sket...hahaha



n3 ini masih bersambung ke n3 seterusnye..





♥ Perkahwinan Ana & Firdaus - Part 1 ♥

Tanggal 01/01/2010 hari Jumaat bersamaan 15 Muharram 1431 H
sah sudah adikku
Nor Hasanah menjadi isteri kpd Muhammad Firdaus
dan secare tdk langsung aku juge sudah jd kakak ipar..ahaks..
Majlis akad nikah berlangsung kt Masjid Maahad Al-Islah
selepas selesai solat Asar...
apsey jauh beno??padahal sblh umah ader masjid??
sbb tok kadinye org situ, so kene la g masjid qariah dia..
alaa...x jauh mane pun masjid tuh..
Maleh nk citer panjang, tgk je la gambo2 yg ader..




Selepas solat maghrib plak ader majlis Khatam Al-Quran..
majlis diiringi dgn pasukan marhaban geng2 mak aku..huhuhu

Ceriter ini bersambung ke n3 seterusnye....

Thursday, January 14, 2010

♥ JCard Member Day ♥

Adehh!!lame nye x updet blog..bz la...ahaks
nk updet citer kawen adik aku pun sempat lg..
tp arini aku nk citer pasal smlm..
aku blk keje awal smlm cos nk pg
JCard Members Day kat JJ Tmn Maluri
diorg wat 2 days - 13 & 14 january 2010
mulenye nk nk amik halfday, tp ader keje2 yg kene setel dlu g lamabt sket
mmg lame dh aku tunggu Jcard day kt maluri ni..
nk beli baju Haziq, maklum Haziq dh beso,
baju2 nye dh x muat daa..byk gak aku beli smlm
di samping beli baju2 Haziq, x lupe gak tuk My B tersayang
Aku belikan My B set kelengkapan dirinye..ahaks..
dr ujung rambut sampai ke hujung kaki, luaran & dalaman..kahakahah
bak kate org mcm bg set hantaran tu, serba satu tegak berdiri..perghh!!!
tp itu bkn bg saje tu..tu dkira hadiah besday tuk thn ni ( in advance )
aci x klu cenggituh???aci la kn cos u pun bg hadiah i in adv... huhuhuhu
brg2 aku???adelah beli gk sket2..hehehe
bkn pe tau, klu soping time Jcard day ni mmg berbaloi2
disamping dpt diskaun 70% dpt collect point Jcard gak
& dpt claim voucher lg tuk RM100 = RM10
so, pd sape2 nk soping lg leh g arini..

Blk dr JJ dlm kui 8mlm la, terus g amik Haziq & g mkn kt luar saje
kene pau lg mlm ni, ktorg mkn kt Santai Cafe kt Tasik Permaisuri
mkanannye kureng sket la bg kami myb x kene ngan citarase kami..
abih mkn, blk umah, kemas2 ape yg patut then tdo..
tp sempat lg tuh bukak cafeworld b4 tdo..hehehe

Tuesday, January 5, 2010

♥ Telatah Haziq ♥

Tgk je la aktiviti Haziq klu dok kat umah
abih sume dipanjatnye..
klu diikutkan sampai ke atas tingkap tu dia panjat..
tp x sempat nk shoot cos pegang dia takut jatuh plak..
Yg ni plak cam biase la kene buli ngan abahnye..
Haziq yg penuh dgn gaya mutu keunggulannn...hahaha

Monday, January 4, 2010

♥ Azam Baru ♥

Alhamdulillah, majlis perkahwinan adik aku kelmarin
tlh berjalan lancar..citer & gambar2 akan diuplod kemudian..

Hari ni adalah hari pertama aku keje dithn yg baru
Bg yg bkerja & ade anak2 yg bru start sekolah
pastinye akan amik cuti @ halfday tuk anto anak
termasuklah aku...huhuhuhu
wpun Haziq lom sek, tp lewat juga dtg opis
sbb bb sitter Haziq anto anak dia g sek tadika..ahakss..

ermm..skjapnye mase berlalu kan..umo pun dh mkin btmbah
klu ikut hati rase nk patah blk ke zaman kecik2 dlu..ahaks..
klu boleh dithn yg baru aku mhukan sesuatu yg baru juge..
dan nk yg best2 jer tuk dijdkan kenangan dithn yg akan dtg..
itupun kot dipanjangkan umor..Insya'Allah
dan aku juge klu bleh nk melupekan kenangan2 pahit @ citer2 lame..
eeh!!tp bleh ke nk lupe citer2 lame ni ek??
sedangkan dgn citer2 yg lame la kite hidup
& dpt perbaiki ape yg patut..betoi kan??
utk meneruskan hidup juga kite perlukan kekuatan
dr segi mental & fizikal utk bersiap sedia
menghadapi segala dugaan dr Allah SWT
Oleh krn aku maukan yg best2 je didalam thn yg baru ni,
aku selaku tuan punye blog ni, ingin memohon kemaafan
sekiranye ade yg tersinggung @ terguris hati @ ape2 yg x puas ati
dgn aku ke, harap di maafkan
upsss!!!bkn aku saje termasuklah My B & anak aku juga family aku...
Aku mewakili mereka memohon ampun & maaf..
huuishh!! mcm hari raye plak..ahaks.
peace no war

eh!!tp mmg betoi ni..bkn main2..ini serius!!!
yelakan..kite ni insan yg lemah x lepas dr melakukan kesilapan
kite pun x tau mane la tau kot2 ader yg terguris dgn ape yg kite buat
x salah pun kan klu kite selalu mintak maaf
dan x rugi pun klu kite memaafkan org yg ader wat silap ngan kite
sedangkan Nabi Muhammad SAW pun ampunkan umatnya..

klu sesiape yg perasan kat tepi blog aku ader quote of the day
aku mmg suke kate2 itu
neh aku tepek sket kt dlm ni kate2 tu...

mmg betoi tau..klu kite betoi2 ikhlas maafkan seseorg
yg pernah lukakan hati kite,
Insya'Allah kite akan rase tenang & bleh lupekan ape yg tlh berlaku
kesimpulannye azam aku thn ni adalah nk mintak maaf
kpd sesiape yg pernah diriku @ suamiku
pernah sakiti samada sengaja @ x sengaja...
bak kate org past is past...betoi ke tu??
@ buang yg keruh ambil yg jernih..
kpd My B aka suamiku @ kekanda.ahaks.. :-
"dinda juga mahu memohon ampun & maaf
sekirenye dinda ader salah & silap"
ape la ntah yg aku merepek2 ptg2 ni kan
klah My B juge sudah mau sampai
aku stop kt sini...makin lame makin merepek meraban plak..
sape nk bace2 bace lah x nk sudah..
sume ni hanya coretanku shj..