Wednesday, May 19, 2010

♥ Kuantan II - Tanjung Lumpur & Teluk Cempedak ♥

sambungan dr n3 sblm ini

Stlh merehatkn diri blk dr kenduri..
Slps Maghrib ktorg meneruskan perjalanan
Mmmg kene kluar pun cos kene isi perut
Kt homestay tu ade gak masak...
takat goreng nuget je la utk minum ptg
utk dinner mmg sengaja perut dikosongkan
cos nk g mkn kt Tanjung Lumpur(TL)
org kate gerai2 kt TL ni masak ikan2 yg segar dr laut
tu yg nk g try tu..B4 ni pun My B dh try mmg fresh la ikannye
Ronda2 jap kt Bdr Kuantan
dlm kui 10mlm bru sampai kedai mkn
Inilah gerai yg kami pg
dan inilah mkanan yg kami order
seperti biase posing dulu b4 mkanan sampai..

stlh perut di isi & kembali bertenaga
ktorg pun meneruskan perjalanan
destinasi sterusnye ialah Teluk Cempedak
atau kate pendeknye TC
Teluk Cempedak ni mmg terkenal la kt Kuantan ni
tp pantai nye x sesuai tuk mandi cos airnye x berape la bersih
kebyakan org yg dtg sini just lepak2 je..
tu yg ktorg dtg lepak mlm2 ni..
mmg ramai giler org lepak kt sini
ktorg sampai TC ni dh kui 12 lebih tp org ramai giler

kat TC ni ader mcm ala2 downtown kt Cheras..
tp x de la byk booth nye...
ktorg jln2 dlu kt sini cuci mate...

Haziq plak sempat la pau abah dia hpon baru
dia dh pandai mintak mainan skrg ni..
beriye2 dok tunjuk2 kt hpon tu
biler kate x yah, dia mula la meragam..
akhirnye abahnye akur dgn permintaan anaknye..
tp mmg Haziq suke gile hpon tu..
beriye la dok belek2, tekan2, helloo2..
x ckp kt telinga kite pas plak kt telinga ktorg suruh ckp
layankan je la..

ade plak badut sesat kt TC ni
dia bg belon kt Haziq..
cam biase Haziq mmg takut sket tgk yg pelik2 ni
sampai ke sdh x mo pegang belon tu...hahaha
antara aktiviti yg ader kat TC
ade kumpulan yg main mende ntah namenye
mcm tiup seruling gergasi je aku tgkk..hahaha
pehtu ader gk yg dok main stakeboard


ini 1st time Haziq trn ke pantai
jenuh la dia nk jln kat atas pasir tu..
terkedek2 jln nye pehtu..hehehe

Posing2 ape yg patut..huhuhu










Tamat crite ni sambung ke next n3..

2 comments:

  1. wow mama haziq nampak vouge skrg neh huhuhu cayalah :D ehehhe

    ReplyDelete